Insuliso

Kwalitatieve isolerende coating

Gebruiksaanwijzing

Al onze coatings kunnen aangebracht worden met een schilderborstel, rol of hogedrukpistool. De te schilderen oppervlaktes moeten volledig droog, roest, vet en stofvrij zijn voor een goede hechting.

Voorbereiding

Algemeen

Aanbrengen tussen 5° en 25°
Niet aanbrengen in volle zon
Goed mengen voor gebruik

Bij mos of algen

De muren reinigen met
5% javel en 95% water
Afspoelen met water
24u laten uitdrogen

Aanwezigheid van salpeter

Het salpeter wegborstelen
Wassen met zoutzuur tot 10% verdund in water
Afspoelen met water
Volledig laten drogen

In geval van roest

Het roest wegborstelen
Afspoelen met water
Volledig laten drogen

Geschilderde oppervlakten

Indien er reeds geschilderd werd dan moet de eerder aangebrachte verflaag geschuurd en afgewassen worden en plaatst men voor alle zekerheid beter Insuliso MAX alvorens te overschilderen Insuliso coating. Zodat het product zijn optimale eigenschappen kan bereiken.

Als de verf in slechte staat is, verwijder deze dan volledig en ga verder met Insuliso MAX zoals bij ongeverfde oppervlakken.

Onbeschilderde oppervlakten

Metalen: reinig de volledig te bewerken oppervlakte grondig. Was alles af en zorg dat het metaal volledig roestvrij is. Zo nodig even schuren. Zorg er eveneens voor dat de omgeving en oppervlaktes stofvrij zijn.

Glas, pannen, tegels, faiences, …: reinig de volledig te bewerken oppervlakte grondig. Was alles af en zorg dat de te schilderen oppervlakte volledig proper is. Zorg er eveneens voor dat de omgeving en oppervlaktes stofvrij zijn. Plaats twee of drie lagen op glas.

PVC en andere kunststoffen: reinig de volledig te bewerken oppervlakte grondig. Was alles af. Zo nodig even schuren. Zorg er eveneens voor dat de omgeving en oppervlaktes stofvrij zijn.

Breng vervolgens Insuliso MAX aan om de verankering van de volgende lagen te verbeteren. Tot slot Insuliso coating aanbrengen met minstens 0,2-0,6 kg / m² of 0,250-0,750 liter / m² verhouding.

Stappenplan

 

Volg deze stappen nauwkeurig voor een perfect resultaat.

1. Mooi reinigen

De ondergrond steeds mooi reinigen. Volledig mos en algenvrij maken. Afwassen en volledig laten drogen alvorens de coating op te zetten.

2. Barsten vullen

Alle scheuren en barsten proper maken en volledig opvullen.
Mooi laten drogen alvorens het fixerend product aan te brengen.

3. Insuliso FIX/MAX

De propergemaakte en volledig droge muren bewerken met Insuliso FIX of Insuliso MAX teneinde de finale laag te schilderen.

4. Insuliso coating

Plaatsing van de isolerende Insuliso coating teneinde te genieten van een maximaal comfort. Fris in de zomer en warm in de winter.